Linda Groen (1972)

Opleiding: kunstgeschiedenis (Universiteit van Amsterdam), specialisatie Nieuwste Tijd
Sinds 1995 exposeert Linda Groen in galeries, maar reeds in 1989 werd zij uitgenodigd haar werk te exposeren in de etalage van boekhandel Knijnenberg, tegenwoordig boekhandel Stumpel, te Krommenie, waarvan onder meer de lokale nieuwsbladen ‘Week in week uit’ en ‘De Krommenieër’ verslag deden (zie hiernaast een fragment uit ‘De Typhoon’ van 1 maart 1989).

In 1991 bracht International Art Products, een dochteronderneming van Verkerke, een serie posters uit, ontworpen door Linda Groen. Daarnaast verschenen er ansichtkaarten.

In 1995 (en daarna) exposeerde Linda Groen in Galerie Edison, een gerenommeerde galerie in de Javastraat te Den Haag, die reeds in 1922 onder de naam Kunstzaal Edison, het contact tussen kunst en kunstliefhebbers had verzorgd. 

Daarnaast en vervolgens waren er tentoonstellingen en kunstmanifestaties in binnen- en buitenland, waarvan enkelen hieronder uitgelicht worden.

L

Linda Groen

(1972) beeldend kunstenaar

Opleiding: kunstgeschiedenis (Universiteit van Amsterdam)

Sinds 1995 exposeert Linda Groen haar schilderijen, beelden, keramiek en objecten in galeries en tijdens kunstmanifestaties in binnen- en buitenland. Haar werk is terecht gekomen bij bedrijven en particulieren in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Engeland, Denemarken, Rusland, Italië en de Verenigde Staten.


Schilderijen

Het werk van Linda Groen is rijk aan symboliek. In haar olieverfschilderijen creëert zij met strakke lijnvoering en helder kleurgebruik een magische wereld waarin de grens tussen droom en werkelijkheid vervaagd is. Vlindervrouwen, fabelwezens, katten en koeien; al wat is afgebeeld maakt deel uit van de beeldtaal. De sleutels hiervoor zijn te vinden in de westerse mythologie.